Priština uvela Ministarstvo odbrane

Izvor: Mondo, 21.Jan.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština uvela Ministarstvo odbrane

U Prištini je danas formalno preimenovano kosovsko ministarstvo bezbednosnih snaga u Ministarstvo odbrane, što je najavljeno kao početak transformacije tih snaga u tzv. Vojsku Kosova.

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Otkrivanju ploče sa tim natpisom prisustvovao je premijer tzv. Republike Kosovom, Ramuš Haradinaj, a šef tog resora, Rustem Beriša, rekao jeda od danas zvanično počinje "vojna tranzicija".

Kosovo dobilo vojsku: Albanci slave! (VIDEO)
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Danas je dan kada zvanično počinje tranzicija vojske, koja će trajati 10 godina", rekao je Beriša", preneo je portal ABC njuz.

Beriša je rekao i da će tzv. Vojska Kosova biti multietnička, a sam proces transparentan.

AP: Vojska Kosova i "prazna pretnja Srbije" (FOTO)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo KBS preimenovano u resor odbrane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2019

U Prištini je danas formalno preimenovano kosovsko ministarstvo bezbednosnih snaga u tzv. Ministarstvo odbrane, što je najavljeno kao početak transformacije tih snaga u tzv. kosovsku vojsku, koji će trajati narednu deceniju...Otkrivanju ploče sa tim natpisom prisustvovao je premijer privremenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.