Priština slavi, potrošiće pola miliona evra

Izvor: Mondo, 16.Feb.2019, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština slavi, potrošiće pola miliona evra

U odsustvu instituicionalnih i političkih lidera, koji lobiraju na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji za svoje interese, u Prištini je danas počelo obeležavanje 11. godišnjice jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti.

Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Privremene prištinske institucije su za niz manifestacija tokom današnjeg i sutrašnjeg dana izdvojile pola miliona evra.

Obeležavanje je počelo postavljanjem panoa sa deklarcijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o tzv. kosovskoj nezvisnosti u sedam gradova na teritoriji Kosova.

Prvi je postavljen u Prištini na centralnom gradskom Trgu Majke Tereze.

Deklaracija je postavljena i u južnom delu Mitrovice, većinski naseljenim Albancima, iako prištinski mediji pokusavaju da stvore utisak da je tv. Deklaracija postavljena i u sevenom delu grada.

Pano je postavljen na Trgu Ise Boljetina.

U Prištini trodnevno slavlje: 11 godina "nezavisnosti"

Deklaracija je izložena s ciljem da građani mogu da se uvere u tzv. kosovsku nezavisnost.

Priština je jednostrano proglasila kosovsku nezavisnost 17. februara 2008.

Iako nije okrugla godišnjica, za razliku od prošle godine kada je obeležena decenija tog datuma, ovog februara tom događaju se daje puno više značaja i pompe.

Prema zvaničnom programu, kosovski lideri sutra će obići memorijalni kompleks posvećen prvom kosovskom predsedniku Ibrahimu Rugovi, a potom i mesto stradanja Adema Jašarija u Prekazu.

Predviđeno je i održavanje svečane sednice kosovskog parlamenta, kao i defile pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga, koje Albanci već nazivaju vojskom, od Trga Majke Tereze do Trga Ibrahima Rugove u Prištini.

I najzad, prijem na kojem će domaćin biti lider Aliajnse za budućnost Kosova i kosovski premijer, Ramuš Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAN UOČI GODIŠNJICE U Mitrovici mirno, Srbi nezainteresovani za proslavu u Prištini

Izvor: Blic, 16.Feb.2019

Dan uoči obeležavanja 11. godišnjice jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti u Prištini, u severnom delu Mitrovice je mirno, a za Srbe sa severa će, kako navode, to biti samo još jedna nedelja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.