Priština promenila odluku

Izvor: RTS, 26.Sep.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština promenila odluku

Vlasti u Prištini povukle odluku o zabrani posete srpskih zvaničnika Kosovu, povodom ustoličenja patrijarha Irineja u Pećkoj patrijaršiji, 3. oktobra, izjavio je zamenik kosovskog premijera Hajredin Kuči.

Kosovska vlada je povukla odluku o zabrani posete srpskih zvaničnika Kosovu, povodom ustoličenja patrijarha Irineja u Pećkoj patrijaršiji, 3. oktobra, izjavio je prištinskom listu "Koha Ditore" zamenik kosovskog premijera Hajredin Kuči, a prenosi agencija Tanjug. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Kuči je naveo da kosovska vlada jedino traži poštovanje procedure traženja dozvole.

Prema njegovim rečima, vlada još nije primila nijedan zahtev za izdavanje dozvole za posetu srpskog predsednika Borisa Tadića i ostalih srpskih zvaničnika, povodom ustoličenja patrijarha.

Odluku o zabrani posete srpskim zvaničnicima doneo je kosovski premijer Hašim Tači prošlog meseca, obavestivši o tome i šefa međunarodne kancelarije Pitera Fejta, uz obrazloženje da su srpski zvaničnici zloupotrebili prethodne posete za političke izjave.

Kuči je rekao da razgovara sa šefom grčke kancelarije na Kosovu Dmitrisom Moskupulosom, o mogućnostima posete predsednika Tadića.

Prema njegovim rečima, još nije doneta nikakva odluka o tome da li će biti omogućeno prisustvo visokih državnih predstavnika Srbije na ceremoniji ustoličenja patrijarha Irineja.

"U procesu smo konsultacija sa međunarodnim faktorom, tačnije preko grčke kancelarije, ali i sa pravoslavnom crkvom, ali još nema konačne odluke, rekao je Kuči naglasivši da je Evropska unija imenovala je grčkog ambasadora za posrednika između vlade Kosova i pravoslavne crkve.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.