Priština mora da kuca na vrata Srba

Izvor: B92, 07.Okt.2019, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Priština mora da kuca na vrata Srba"

Beograd -- Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da će Priština morati da kuca na vrata Srpske liste, ako želi da ima legitimno formirane institucije.

Na pitanje o mogućem nastavku pregovora Beograda i Priština, on je naveo da je Srbija pokazala da je "šampion u borbi za mirno rešenje".

"Sa ovim rezultatom od deset nula, deset srpskih poslanika, svako ko hoće na legitiman način da formira pokrajinske institucije mora da prestane sa terorom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nad Srbima, sa gaženjem, ugnjetavanjem, mora da na ozbiljan način pristupi i razgovorima sa Beogradom. Bez Srba, bez Beograda, bez ujedinjenog našeg naroda, nema legitimnih institucija u Prištini", rekao je Đurić za RTS.

"Čeka nas težak period borbe da dijalog bude vođen na zdravim osnovama i ne onako kako pojedini separatistički lideri u Prištini misle, a to je da Srbija bude naterana da da sve a da ne dobije ništa, taj film neće gledati, mogu samo da ga sanjaju naročito sada kad imamo monolitni, jedinstven srpski blok", dodao je Đurić.

Govoreći o pregovorima, on je rekao da su okolnosti i dalje teške, i da ne treba da "ludujemo od sreće", ali da je izborni rezultat Srpske liste veoma značajan i olakšava pregovaračku poziciju Beograda.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đurić: Priština mora da kuca na vrata Srpske liste, ako želi legitimne institucije

Izvor: Večernje novosti, 07.Okt.2019

Bez Srba, bez Beograda, bez ujedinjenog našeg naroda, nema legitimnih institucija u Prištini, rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Priština morati da kuca na vrata...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.