Priština dobija bistu senatora Boba Dola

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština dobija bistu senatora Boba Dola

Priština će uskoro dobiti bistu američkog senatora Boba Dola, saopštio je premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci Ramuš Haradinaj.
Iako je u petak podneo neopozivu ostavku, Ramuš Haradinaj se u društvu ambasadora SAD u Prištini Filipa Kosneta obratio novinarima sa mesta na kojem će stajati bista Boba Dola, ali je posle obraćanja odbio da odgovara na pitanja novinara.

Rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da je odlučio da tu inicijtivu, za koju kaže da je došla od naroda i biznismena, pokrene upravo na rođendan američkog senatora.
Prema njegovim rečima, prva Dolova poseta Kosmetu 1990. bila je prekretnica za Prištinu.
Kosnet je rekao da se Dol uvek zalagao za slobodu, tako da ne čudi to što se, kako je rekao, zalagao i za slobodu naroda Kosova. 
Ukazao je i da "prijateljstvo SAD i Kosova ne zavisi od bilo koje političke stranke ili pojedinca".
"Svako bi dobro postupio kada bi sledio filozofiju Boba Dola. U politici postoje protivnici, a ne neprijatelji", rekao je američki diplomata, prenela je Kosova pres.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obeležen rođendan senatora Boba Dola na Kosovu

Izvor: VOA, 22.Jul.2019

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj i američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet, obeležili su u Prištini rođendan američkog senatora Boba Dola. Pokrenut je i projekat za igradnju biste ovog senatora u ulici koja u Prištini nosi njegovo ime. Bistu senatoru Bobu Dolu napraviće poznati umetnik...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.