Prioriteti NIP-a: Ravnomerni regionalni razvoj i povećanje životnog standarda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2009, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioriteti NIP-a: Ravnomerni regionalni razvoj i povećanje životnog standarda

BEOGRAD - Ministarstvo za nacionalni investicioni plan (NIP) raspisalo je javni poziv za prijavljivanje projekata za NIP za 2010. godinu.

Projekti se mogu prijavljivati od 10. jula do 10. septembra ove godine, a mogu ih prijaviti nadležno ministarstvo, autonomna pokrajina, grad ili opština.

Prilikom odabira projekta koji će se finansirati iz sredstava NIP u 2010. godini prioritet će imati oni koji se odnose na razvoj infrastrukture koja će doprineti održivom razvoju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rastu zaposlenosti i podizanju standarda građana, sa ciljem postizanja ravnomernog regionalnog razvoja.

Kako je prezicirano u pozivu nacionalni projekti se finansiraju u celokupnom iznosu sredstvima NIP, regionalni, uz obavezno sufinansiranje od strane lokalnih samouprava u iznosu od 20 odsto od predračunske vrednosti investicije (sa PDV-om).

Kad je reč o lokalnim projektima, oni se finansiraju sredstvima NIP a delimično sredstvima opština i to od 20 odsto do 50 odsto predračunske opštine za pojedine opštine, u zavisnosti od stepena njihove razvijenosti.

Za opštine kao što su, između ostalih Žitište, Surdulica, Vlasotince, Mali Zvornik, Plandište, Rača, Knjaževac, Kučevo, Gadžin Han, Nova Crnja, Žitorađa, Mionica, Lebane, Prijepolje, Krupanj, Majdanpek, Vladičin Han, Babušnica, Bujanovac, Doljevac, Preševo, Blace, Tutin, Bela Palanka i druge nije predviđena obaveza obebeđivanja sufinansiranja predloženih projekata, precizira se u pozivu.

Radi efikasnije realizacije projekata NIP u 2010. godini ovlašćeni podnosilac je dužan da obezbedi minimum tehničke spremnosti predloženog projekta - akt o rešenim imovinsko-pravnim odnosima, idejno rešenje, akt o urbanističkim uslovima, idejni i glavni projekat.

Idejni i glavni projekat ovlašćeni podnosioci nacionalnih i regionalnih projekata nisu u obavezi da obezbede, navodi se u pozivu.

Projekat se prijavljuje elektronskim putem tako što se popunjava obrazac na internet stranici Ministarstva za NIP, dok se projekti koji nisu prijavljeni na ovaj način neće ni razmatrati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.