Prioritet da se zadrže mladi znalci fundamentalnih nauka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2019, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioritet da se zadrže mladi znalci fundamentalnih nauka

Država ima mere kako da zadrži mlade stručnjake u Srbiji, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević za TV Prva posle razgovora sa predstavnicima MMF koje su interesovale "ekonomske migracije".

On je dodao da će prioritet biti mladi koji pokazuju znanje u fundamentalnim naukama.

"Država želi da ih prati i onda da vidimo kako da ih zadržimo, kako da im damo veće plate i da ih zaposlimo u srednjim preduzećima i da im >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tu daju mogućnost da pokažu znanje, a onda i da se drugi zaposle u malim i srednjim preduzećima", rekao je on.

Đorđević je najavio da će zakon o socijalnim kartama vrlo brzo biti u javnoj raspravi, dok će izmene i dopune zakona o socijalnoj zaštiti biti početkom juna prezentovana svima zaposlenima u socijalnoj zaštiti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.