Prinudno sletanje američkog vojnog aviona u Rumuniji

Izvor: RTS, 12.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prinudno sletanje američkog vojnog aviona u Rumuniji

Američki vojni avion tipa "Herkules C-130" prinudno je sleteo na aerodrom kod Konstance pošto su piloti primetili dim u kabini. Nema povređenih putnika, ni informacija o eventualnoj šteti na avionu.

Američki vojni avion tipa "Herkules C-130" prinudno je u podne sleteo na rumunski aerodrom "Mihail Kogalničeanu" kod Konstance, zbog kvara na električnim instalacijama, javila je rumunska televizija Antena-3.

Američki avion sa 20 vojnika i 12 članova posade poleteo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je danas iz Bukurešta iz vazduhoplovne baze Otopeni i trebalo je da stigne u Katar, ali su piloti odlučili da prizemlje letelicu na aerodrom kod Konstance, jer su primetili da iz električnih instalacija u kabini izlazi dim.

Na aerodromu "Mihail Kogalničeanu" preduzete su sve potrebne mere za hitno ateriranje koje je izvršeno bez problema.

Putnici su bili odmah smešteni u Konstancu i niko nije povređen, rekao je direktor tog aerodroma Kristijan Pavalask.

Za sada je samo poznato da je avion leteo za Katar, ali se ne zna šta je transportovao i koji je bio zadatak njegove posade.

Rumunski novinari nisu uspeli da dobiju od predstavnika aerodroma informaciju da li je američki avion oštećen.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.