Princ Čarls: Kad postanem kralj neću se mešati u politiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Čarls: Kad postanem kralj neću se mešati u politiku

Britanski princ Čarls kaže da se neće mešati u državna pitanja kada postane kralj "jer bi to bilo besmisleno".

U intervjuu Bi-Bi-Siju povodom svog 70. rođendana, britanski prestolonaslednik - koji se našao na udaru kritika zbog iznošenja stavova po pitanjima kao što su klimatske promene - rekao je da zna da će morati drugačije da postupa kada postane kralj.

Čarls ističe da kralj mora da operiše u okviru "ustavnih parametara", a za sebe kaže da neće moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "da radi isto što je radio kao prestolonaslednik".

On je, međutim, u intervjuu branio svoje postupke iz prošlosti, uključujući uspostavljanje Prinčevog trusta 1976. za pomoć socijalno ugroženim mladim ljudima.

Princ Čarls se zalagao za pitanja kao što su očuvanje prirodne sredine, arhitektura i korišćenje GMO.

Britanskom monarhu je, po pravilu, zabranjeno da se meša u politiku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.