Primopredaja dužnosti guvernera NBS

Izvor: RTS, 29.Jul.2010, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primopredaja dužnosti guvernera NBS

Dejan Šoškić preuzeo dužnost od odlazećeg guverenera NBS Radovana Jelašića. Šoškić rekao da nasleđuje posao guvrenera koja je, zahvaljujući njegovom prethodniku, stekla ugled kredibilne i stabilne institucije.

Odlazeći guverner Radovan Jelašić i novoizabrani guverner Dejan Šoškić izvršili su primopredaju dužnosti u Narodnoj banci Srbije.

U kratkom obraćanju brojnim domaćim i stranim novinarima i snimateljima, Šoškić je rekao da nasleđuje posao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << guvrenera u NBS koja je, zahvaljujući njegovom prethodniku, stekla ugled kredibilne i stabilne institucije.

Šoškić je najavio da će jedan od njegovih proiriteta biti jačanje poverenja u dinar i "fino podešavanje monetranog sistema", što podrazumeva donošenje novih zakonskih akata i usaglašavanje postojećih sa evropskom i svetskom praksom u tom sektoru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šoškić preuzeo dužnost od Jelašića

Izvor: B92, 29.Jul.2010

Beograd -- Novi guverner NBS Dejan Šoškić preuzeo dužnost. Njegov ključni problem je kurs domaće valute. U petak evro više od 106 dinara...Dosadašnji guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić predao je dužnost novoizabranom guverneru Dejanu Šoškiću...Šoškić je naveo da Narodna banka,...

Nastavak na B92...

Dejan soskic preuzeo duznost guvernera u Narodnoj banci Srbije (NBS)

Izvor: Economy.rs, 30.Jul.2010, 04:47

Odlazeci guverner Radovan Jelasic i novoizabrani guverner Dejan soskic izvrsili su danas primopredaju duznosti u Narodnoj banci Srbije (NBS).

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.