Primali mito za izdavanje lekarskih uverenja bez pregleda

Izvor: B92, 01.Nov.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primali mito za izdavanje lekarskih uverenja bez pregleda

Policija u Nišu uhapsila je četiri osobe zbog sumnje da su izvršile krivično delo primanje mita podstrekavanjem, saopštio je MUP.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije hapšenje su izvršili u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Uhapšeni su M. Ž. (1958), zaposlen u matičnoj službi Gradske uprave Pirot, i lekar A.I. (1980) iz Dimitrovgrada koji se sumnjiče za primanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mita, kao i D.M. (1979) iz Dimitrovgrada i V.I. (1952) iz Ćuprije koji su osumnjičeni za primanje mita podstrekavanjem, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, D.M. i V.I. su u protekle dve godine podstrekavali A.I. da za novac izdaje lekarska uverenja bez lekarskih pregleda za osobe iz Srbije za koja su mu njih dvojica dostavljali podatke.

Oni su takođe osumnjičeni da su podstrekavali i M.Ž. da za novčanu nadoknadu za iste osobe za koje je izdavano lekarsko uverenje u izvod iz matične knjige rođenih upiše da te osobe imaju poreklo Republike Bugarske, kako bi tako sačinjenu dokumentaciju mogli da predaju državnim organima Republike Bugarske radi ostvarivanja prava na državljanstvo ove države.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.