Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2020, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijedlog zakona o Ustavnom sudu upućen u proceduru

SARAJEVO - Predstavnici klubova poslanika SNSD-a, HDZ-a i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je šef Kluba ...

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'U parlamentarnu proceduru predan Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Feb.2020

Predstavnici klubova poslanika SNSD-a, HDZ-a i srpskog kluba u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine u utorak su predali u proceduru zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je za Radio Slobodna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Dodik: Predloženi zakon o Ustavnom sudu BiH - dobra osnova

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2020

DOBOJ - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik smatra da je Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH o udaljavanju stranih sudija, koji su partije vladajuće koalicije iz Republike Srpske zajedno sa HDZ-om predale u proceduru, dobra osnova za rješavanje problema.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dodik pisao predsjedniku Evropskog suda za ljudska prava

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Feb.2020, 14:31

​ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Evropskog suda za ljudska prava Linosu Aleksanderu Sicilijanosu u kojem ga obavještava da nije upoznat sa njegovom namjerom da kandiduje Angeliku Nusberger na mjesto međunarodnog člana Ustavnog ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Novaković-Bursać: Mektićeva inicijativa neće riješiti problem u pravosuđu

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Feb.2020

SARAJEVO - Snježana Novaković-Bursać, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu BiH istakla je da inicijativa Dragana Mektića neće rješiti stanje u pravosuđu i da se radi o političkoj odluci Predsjedništva SDA koja je svojim zaključkom broj 11 donijela odluku da treba da se ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.