Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2016, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijedlog za kućni pritvor uhapšnog u akciji Damask

Tužilaštvo BiH uputiće Sudu BiH prijedlog za određivanje kućnog pritvora i mjera zabrane za Mirela Karajića iz Velike Kladuše, koji je osumnjičen za krivična djela organizovanje terorističke grupe i terorizam.

Karajić je uhapšen u četvrtak, 21.januara, na Aerodromu Sarajevo u akciji kodnog naziva "Damask".

Osumnjičen je da je krajem 2014. godine, sa još nekoliko njemu poznatih lica, otputovao u Tursku, nakon čega je prešao tursko-sirijsku granicu i postao pripadnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << militantne grupe "Islamska država".

Aktivan pripadnik ove paravojne formacije bio je do sredine 2015. godine, odnosno do momenta hapšenja od strane policije i organa sigurnosti Turske, izvršenog u koordinaciji sa pravosudnim, policijskim i bezbjednosnim organima BiH.

Detaljnom operativnom istragom, utvrđeno je da je osumnjičeni boravio u Siriji i Turskoj pod lažnim identitetom, nakon čega je od Turske bilo zatraženo njegovo izručenje, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.