Prijavio krađu kolekcije ekstazija

Izvor: Blic, 11.Dec.2009, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijavio krađu kolekcije ekstazija

Holanđanin, koji je proveo nekoliko decenija prikupljajući tablete ekstazija u svim bojama i oblicima, upozorio policiju da mu je ukradena kolekcija te da bi neko mogao da se otruje, saopštila je policija.

Ovaj 46-godišnjak je odlučio da prijavi krađu, iako je nezakonito prikupljao svoju kolekciju, pošto je bio zabrinut šta se može desiti ako neko proguta jednu od opasnih tableta. Nije poznato zašto je četrdeset crvenih i belih tableta od oko 2.400 iz njegove kolekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilo otrovno, ali je on prijavio policiji zbog straha da je droga fatalna ukoliko se proguta. "To je pravi razlog koji ga je naterao da sve prijavi policiji", objasnila je Ester Naber, portparol holandske policije.

Ona je dodala da je ovaj čovek potom izjavio da više nikada neće baviti ovim hobijem i napomenula da istražni organi nisu posumnjali u njegovu priču.

"Zašto bi neko izmislio tako nešto", rekla je Naberova.

Prema saopštenju policije, čovek je 20 godina skupljao tablete i pažljivo ih čuvao u albumima kakve koriste numizmatičari. Albumi su ukradeni tokom provale koja se dogodila u sredu u njegovoj kući u Irbiku, 90 kilometara istočno od Amsterdama.

Vrednost na crnom tržištu je oko 11.000 evra.

Dnevnik "Volkskrant" objavio je da kolekcionar nije bio ni preprodavac ni konzument droge.

"Probao sam ali nikad više", izjavio je ovaj kolekcionar i dodao da njegova strast za skupljanjem dolazi iz raznolikosti boja i oblika.

Policija i pravosuđe još nisu odlučili da li će ovaj kolekcionar odgovorati.

"S obzirom na nestanak pilula, ne postoji dokaz da poseduje narkotike", izjavila je Ester Naber.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.