Prijave protiv dve osobe zbog oglasa da prodaju bubrege

Izvor: Press, 03.Okt.2013, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave protiv dve osobe zbog oglasa da prodaju bubrege

Kako je saopšteno danas iz MUP-a, osumnjičeni su krivično delo izvršili na taj način što su posredstvom svojih računara, davali oglase preko interneta da prodaju bubrege.
Policijski službenici Uprave za strance prikupljali su obaveštenja od osoba koja su objavljivala oglase za prodaju organa i informacije o potencijalnim kupcima i kontaktima sa njima, lekarima koji bi eventualno izvršili transplantaciju, kao i objektima u kojima bi eventualno transplantacija bila izvršena - zdravstvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ustanovama ili neadekvatnim objektima koji nisu iz Plana mreže zdravstvenih ustanova koje je donela Vlada Republike Srbije.
Trgovina organima trebalo je da bude izvršena mimo medicinskih ustanova preko kojih je način doniranja ili prodaje regulisan.
Osumnjičenima su, radi daljeg postupka, oduzeti računari i mobilni telefoni, a preko Uprave za međunarodnu policijsku saradnju Interpol-Evropol-Selek obavešteni su nadležni organi države iz koje su usledili pozivi na oglas.
Policija će u narednom periodu nastaviti provere internet stranica i drugih oglašivača, kako bi se sprečila trgovina ljudskim organima, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijave protiv dve osobe zbog oglasa da prodaju bubrege

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2013

Policijski službenici Uprave za strance - Odeljenja za suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima PU Beograd podneli su krivične prijave Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv A. K. (39) i G. S. (38) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.