Prijave protiv čelnika Vračara zbog zapošljavanja mimo propisa

Izvor: Studio B, 12.Apr.2016, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave protiv čelnika Vračara zbog zapošljavanja mimo propisa

Budžetska inspekcija podnela je prijavu protiv odgovornih u beogradskoj opštini Vračar zbog zapošljavanja mimo Zakona o budžetskom sistemu, koji predvidja da je za nova zapošljavanja potrebna saglasnost Vlade, piše današnji Blic.

"Podnet je zahtev za poketanje postupka pred Prekršajnim sudom u Beogradu protiv odgovornih lica od strane budžetske inspekcije", prenosi Blic izjavu pomoćnice ministra finansija Milene Kovačević.

Pozivajući se na navode iz prijave, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << list piše da je inspekcija utvrdila da je bivši predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović (DS) zaposlio 24 osobe, a sadašnja predsednica opštine Tijana Blagojević tri osobe mimo propisa, tako što su "fiktivno postavljali ljude na mesto pomoćnika predsednika opštine i za par dana ih rasporedjivali na druga radna mesta okviru uprave".

Utvrdjeno je da je Kuzmanović u jednom mesecu serijski postavljao i po šest pomoćnika, koji u realnosti imaju mandat od četiri godine, ali ih je on razrešavao posle dva dana, piše list.

Kuzmanović je za Blic rekao da na Vračaru nije bilo novih zapošljavanja, već da je broj zaposlenih iz 2009. godine, sa 157 smanjen na današnjih 115, čime je uštedjen 61 milion dinara.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.