Prihvatni centri duž granice sa Mađarskom

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2015, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihvatni centri duž granice sa Mađarskom

Ministar za socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija neće zatvarati svoje granice zbog povećanog priliva izbeglica, ali da će duž cele granice s Mađarskom napraviti manje prihvatne centre privremenog karaktera.

Vulin je za RTS rekao da se zbog najava strožih mera Mađarske povećao broj izbeglica u tranzitu za oko dvadeset odsto i da se očekuje da danas kroz Srbiju prođe njih 3.500. On je naglasio da će se zbog novih mera Mađarske, koje počinju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se primenjuju od sutra, produžiti vreme koje izbeglice provode u Srbiji, zbog čega će se na severu zemlje - u Somboru, Šidu, Subotici i Kanjiži, postaviti prihvatni centri gde će moći da se odmore.

"Srbija kontroliše situaciju na svojoj granici i svi migranti će morati kao i do sada da prođu procedure od medicinske do pravne", kazao je Vulin i dodao da će danas biti održan sastanak s predstavnicima Evropske unije i UNHCR-a o otvaranju većeg prihvatnog centra u Beogradu.

Prema njegovim rečima, Srbija neće trošiti dodatna sredstva iz budžeta za smeštajne kapacitete, već će se to finansirati sredstvima Evropske unije.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Misija tima UN od sutra na severu Srbije

Izvor: Akter, 14.Sep.2015

Stalna koordinatorka UN Irena Vojackova-Solorano i šef misije UNHCR-a u Srbiji Hans Fridrih Šoder izrazili su danas zabrinutost zbog pogoršanja uslova za hiljade izbeglica koje prolaze korz Srbiju, usled odluke Mađarske o zatvaranju granice i najavili da će od sutra upostaviti novu zajedničku misiju...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.