Izvor: B92, 25.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihvaćena kandidatura Mrkonjića

Beograd -- Republička izborna komisija prihvatila večeras kandidaturu Milutina Mrkonjića za predsednika Srbije.

Komisija je prihvatila 15.759 izjava birača koji podržavaju kandidata Socijalističke partije Srbije. Posle zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića, lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića i Demokratske stranke Borisa Tadića, Mrkonjić je četvrti kandidat za učešće na predsedničkim izborima, 20. januara iduće godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Moj zadatak kao predsednika države bio bi da stvorim uslove da razvoj zemlje krene bržim tokom, da se naše komparativne prednosti u odnosu na svet - energetika, poljoprivreda, saobraćaj, stave u funkciju", rekao je Mrkonjić novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da je ubeđen da će zemlja "koja ima više od 25 odsto siromašnih" u njemu naći čoveka koji će je bržim koracima povesti u budućnost.

Mrkonjić smatra nedopustivim da političari danas dele Srbiju, umesto da je ujedine kroz poslove, "jer je zaposlenost najveći problem".

"Možemo stvoriti milion novih radnih mesta i Srbiju dovesti u stanje blagostanja", istakao je on, najavivši skromnu kampanju "zbog teških uslova u kojima se nalazi zemlja".

Na pitanje da li kandidat radikala Tomislav Nikolić može u drugom krugu izbora da računa na podršku socijalista, Mrkonjić je rekao da će o tome odlučiti njegova partija kada dođe vreme.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.