Prihvaćen zahtev advokata za niži porez

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2014, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihvaćen zahtev advokata za niži porez

Paušalni porez za advokate biće maksimalno do 10 odsto veći nego prethodne godine, izjavio je danas ministar pravde Srbije Nikola Selaković u Šapcu.

On je novinarima prilikom otvaranja zgrade Prekršajnog suda u Šapcu rekao da je usvojen predlog advokata o nivou oporezivanja za ovu godinu.

"Ispred suda su me dočekali advokati i na razačaranje nekih bio je to prijatan susret. Nakon obilaska Prekršanjog suda u Šapcu, razgovaaću u Advokatskoj komori s njima, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << moram da kažem da je usvojen njihov predlog o oporezivanju koje će za 2014. biti maksimalno 10 odsto uvećano", rekao je Selaković.

Advokati štrajkuju od 17. septembra zahtevajući smanjenje paušalnog poreza i promene više zakona kojima bi se sprečila dalja "diskriminacija advokata u odnosu na javne beležnike".

Ministar pravde rekao je da je Zakon o javnim beležnicima već izmenjen i naglasio da se o svim problemima mora razgovarati.

"Blokada pravosuđa ne donosi dobro ni građanim ni pravosuđu, a najmanje advokatima", rekao je Selaković.

Na pitanje novinara o tome da li će država Srbija reagovati u slucaju odluke Haškog tribunala da se lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj vrati u pritvor u Hag do donošenja presude, Selaković je rekao da je priča o tome njega ostavila bez komentara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.