Približiti građanima politiku DSS

Izvor: B92, 12.Okt.2014, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Približiti građanima politiku DSS"

Novoizabrana predsednica DSS Sanda Rašković-Ivić najavila je da će ta stranka na sledećim izborima pokazati bolji rezultat.

Ona je navela da će se posvetiti kampanji na terenu i svoju politiku neutralnosti Srbije građanima približiti na najbolji način.

“U Srbiji postoji velika rezerva glasača Demokratske stranke Srbije, samo tim ljudima treba prići na pravi način, okupiti ih i nadam se da ćemo u tome uspeti“, rekla je Rašković-Ivić.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je navela da će nastaviti da sledi dosadašnju politiku stranke, ali na svoj način, trudeći se da građanima objasni šta DS želi.

"Ja ću se sa svojim timom posvetiti velikom radu na terenu i uverena sam da će dati rezultat", rekla je Rašković-Ivić.

Ulazak Srbije u EU je velika državna tema, ali je, prema njenim rečima, povezana sa svakodnevnim životom građana i onim što ih tišti - smanjenjem plata i penzija, visokim porezima, a ti problemi su, kako je ocenila, i posledica evropskog puta.

Rašković-Ivić je najavila da će se odmah posvetiti unutarstranačkoj reformi i izradi novog statuta, koji bi trebalo da doprinese decentralizaciji i demokratizaciji stranke.

"Odmah krećem na put, u unutrašnjost Srbije, razgovaraću sa članstvom u opštinskim odborima", rekla je nova predsednica DSS.

Ona je navela da će sarađivati sa svojim bivšim protivkandidatom Milošem Aligrudićem, iako je, kako je navela, vođena prljava kampanja.

"Mi smo ista stranka, ovo su demokratski izbori, to nisu bili izbori ljutih neprijatelja već stranački takmaci. Iako je bilo prljave kampanje, ja sam spremna da preko toga pređem", rekla je Rašković-Ivić, dodajući da u Aligrudevićevom timu ima veoma kvalitetnih ljudi.

Rašković-Ivić je dobila 359 glasova na današnjoj Izbornoj skupštini, dok je drugi kandidat za predsednika Miloš Aligrudić dobio 174 glasa.

Za potpredsednike stranke izabrani su Borko Ilić, Milica Radović, Milenko Jovanov, Milan Lapčević, Miroslav Petković, Predrag Džajević i Slaviša Ristić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.