Prevrnuo se autobus, povređena 22 putnika

Izvor: Blic, 08.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnuo se autobus, povređena 22 putnika

PANČEVO - Tri osobe su teško povređene a devetnaest je zadobilo lakše povrede, kada se autobus „Jugoprevoza" iz Kovina juče u 11.15 sati prevrnuo kod sela Bavaništa, na regionalnom putu Kovin - Pančevo.

- Sedela sam s leve strane u autobusu i u jednom momentu sam ugledala beli auto koji ide ka nama. Vozač je, da bi ga izbegao, naglo skrenuo i sledeće čega se sećam je vriska i staklo koje je padalo po nama - priča putnica J. C. (21).

Dok su joj u pančevačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bolnici ukazivali pomoć, ona se prisećala nesreće.

- Uspela sam da ustanem, pogledala sam oko sebe. Ljudi su iznosili decu. Mnogo povređenih je imalo posekotine od stakala koja su popucala od udara. Neke su prignječila sedišta pa smo morali da ih odvaljujemo da bi izvukli nastradale. Da ne bi čekali Hitnu pomoć, automobili koji su nailazili prevezli su nas do bolnice u Pančevu - priča J. C.

Devojka je rekla da se posle ukazane pomoći oseća dobro, ali da je i dalje u šoku.

Policija je juče obezbeđivala put Kovin-Pančevo, a na mestu nesreće je stajao autobus prevrnut na bok, na kome su sva stakla bila polomljena. Vatrogasna ekipa koja je došla morala je da podigne autobus pomoću velikog krana, što je potrajalo skoro sat i po. Za to vreme su novinari i vozači kamiona, koji su stajali pored, udaljeni od puta, jer je postojala opasnost da se autobus tokom podizanja otkači.

Do jučerašnje nesreće je došlo, kada je „golf", kojim je upravljao Rade Ristić (59) preticao dva vozila, ušavši u traku kojom se ka Pančevu kretao autobus.

- Vozio sam osamdeset kilometara na sat, kada sam video „golf" koji prelazi u moju traku. Morao sam da bežim u desnu stranu, da direktno ne udarim u njega, jer da sam ga udario, to bi bio masakr - kaže za „Blic" vozač autobusa Janko Vuletić (32), koji već deset godina radi u „Jugoprevozu".

On je objasnio da se autobus u sledećem trenutku zaneo, zakačio bankinu i prevrnuo. Vuletić je posle nesreće razbio šoferšajbnu kroz koju su putnici izašli. Suprotnu priču je izneo Rade Ristić, koji je vozio „golf", rekavši da nije prešao u suprotnu traku i da nije odgovoran za sudar. Nijedan od vozača koji su učestvovali u sudaru nije bio pozitivan na alko-testu.

Autobus koji je sa puta odnet uz pomoć krana, prevezen je na tehnički pregled u Pančevo. Pančevačka policija juče popodne je podnela krivičnu prijavu protiv Ristića.

Troje u Urgentnom centru

Povređena u sudaru Ljiljana Marković (41) zbog povreda u trbušnoj duplji operisana je u beogradskom Urgentnom centru, dok su lakše povređeni majka i sin Nikoleta (33) i Danijel Marković (9) takođe prebačeni u tu ustanovu. Dečak je sa manjim povredama po licu i kontuzijom ručnog zgloba prebačen na Dečju kliniku u Tiršovoj, zbog ortopedskih pregleda. Ostali povređeni su posle pregleda u pančevačkoj bolnici pušteni na kućno lečenje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prevrnuo se autobus kod Pančeva, sedam osoba u bolnici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2008

BEOGRAD - Na regionalnom putu Pančevo - Kovin kod sela Bavaništa prevrnuo se autobus preduzeća "Jugoprevoz" iz Kovina, a povređeno je više putnika...U pančevačku bolnicu smešteno je sedam putnika, a istraga je u toku...U "Jugoprevozu" je potvrđeno da se autobus prevrnuo na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Svi putnici čudom preživeli

Izvor: 24sata, 09.Maj.2008, 01:37

U saobraćajnom udesu koji se juče oko 11.15 dogodio na putu Kovin-Pančevo povređeno je 22 putnika autobusa koji se prevrnuo na putu. Tri osobe su teže povređene, od kojih jedna ima povrede vratnih pršljenova, prelom ključne kosti i prelom rebara, a dve prelome kostiju.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.