Izvor: TvojPortal.com, 14.Dec.2011, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevario policajca da je tajni agent da bi pljačkao?

Dnevnik.rs Kriminalistička policija uhapsila je u Novom Sadu meštanina Vladimira D. (1978) pod sumnjom da je 25. novembra oko 19 časova, lažno se predstavljajući kao policijski inspektor, doveo u zabludu radnicu jedne novosadske menjačnice da ga pusti da uđe, a zatim je, uz pretnju pištoljem, od nje oteo veću sumu novca.

Kod njega je prilikom lišenja slobode pronađeno oko pet grama supstance za koju se sumnja da je heroin. Osumnjičeni za razbojništvo, neovlašćeno držanje >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << opojnih droga i lažno predstavljanje zadržan je do saslušanja kod istražnog sudije, navodi se u jučerašnjem saopštenju novosadske Policijske uprave.

Kako „Dnevnik„ nezvanično sazanaje, ovaj Novosađanin je posle bekstva iz zatvora u Sremskoj Mitrovici uhapšen u Rumenačkoj ulici, kod broja 5, u blizini Novosadskog sajma. Početkom avgusta, Vladimir D. je izašao na vikend-odsustvo ali se nije vratio iza rešetaka.

On se, navodno, predstavljao lažno i kao radnik Bezbednosno-informativne agencije (BIA), a izdržavao je kaznu zbog narkotika i pljački. Vladimir D. se, kako saznajemo, u Baču predstavio jednom policajcu iz tog mesta kao pripadnik BIA-e i prevarom došao do njegove službene legitimacije. Pripadnik MUP-a je prijavio šta se dogodilo, a pretpostavlja se da je pomenuti osumnjičeni legitimisao goste u nekim ugostiteljskim lokalima.

Po našim saznanjima, Vladimiru se pripisuje da je s pištoljem za pojasom 25. novembra u menjačnici u Gagarinovoj ulici radnici pokazao legitimaciju i lažno se predstavio. Stavlja mu se na teret da je tom prilikom kazao da je došao da prekontroliše neke greške u poslovanju i da je potom naredio službenici da stavi pare u kesu i pođe za njim da bi, navodno, otišli da razgovaraju s njegovim kolegom. Kad su prešli nekoliko metara, izrednik je pobegao s oko 800.000 dinara. Nije isključeno da je zatim veći deo tog novca potrošio na kupovinu „golfa”.

Moguće je da je on prevario još nekoga pa policija to još proverava. Vladimiru D. sledi vraćanje u sremskomitrovački zatvor. M. V

prevarapolicajac

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.