Pretučen pomoćnik ministra prosvete

Izvor: Radio 021, 07.Maj.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretučen pomoćnik ministra prosvete

Pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov pretučen je jutros kada je krenuo na posao i trenutno se nalazi u Urgentnom centru sa povredama glave, rekao je ministar Srđan Verbić.

Osobe sa kapuljačama i štanglama prebile su čoveka koji se sada nalazi u Urgentnom centru, svestan je, ali danas sigurno neće biti pušten kući, rekao je Verbić na sednici Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje. On je dodao da napad na Šuvakova neće zaustaviti reformu visokog obrazovanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Šuvakov napadnut zbog posla koji obavlja

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da je njegov pomoćnik Milovan Šuvakov danas napadnut zbog posla koji obavlja u sektoru razvoja obrazovanja i dodao da ne može da kaže da sumnja na bilo koga.

Verbić je na pitanje novinara rekao da je takvih napada bilo i ranije, poput napada na člana komisije za akareditaciju visokoškolskih ustanova 2007. i na dekana Fakulteta političkih nauka prošle godine.

"Ovaj napad je nešto strašno. Šuvaković se nalazi u Urgentnom centru na infuziji sa teškim povredama glave, verovatno zbog nečega što radi da bi svima bilo bolje, a to je ono što je njegov sektor - razvoj obrazovanja i visokog obrazovanja", rekao jeVerbić.

Kako je istakao, očigledno postoji potreba i mnogo truda da pojedinci nauče da poštuju pravila i da, kako je rekao, moćnici u obrazovanju nauče da nisu iznad zakona. Na pitanje da li su na neki način povezani napadi na Šuvakova i na ministra kulture Ivana Tasovca pre nekoliko dana, Verbić je rekao da ne bi trebalo ta dva incidenta dovoditi u vezu.

"Ne bih tražio zajedničke elemente, to je koincidencija. Koliko znam, u napad na Tasovca postoji nekakva lokalna, privatna priča, a ovde ničega takvog nema, jer se Šuvakov bavio naukom pre dolaska u ministarstvo i jedini suparnici bili su mu recenzenti i izdavači",rekao je Verbić.

On je izrazio nadu da je napad na Šuvakova poslednji takav slučaj i da će počinioci uskoro biti otkriveni.

Šuvakov zadržan na lečenju

Pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov, koji je, kako je saopštio ministar Srđan Verbić, pretučen jutros kada krenuo na posao, zadržan je na lečenju u Urgentnom centru.

Portparol Urgentog centra Aleksandra Berić rekla je Tanjugu da je pacijent primljen jutros i da je, pošto je hospitalizovan zadržan na lečenju. Verbić je ranije danas rekao da su Šuvakova jutros pretukle osobe sa kapuljačama i štanglama.

MUP: Intenzivno radimo na slučaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da policija intenzivno radi na rasvetljavanju napada na pomoćnika ministra prosvete Milovana Šuvakova, koji je ranije danas pretučen u Beogradu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.