Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnja smrću profesoru dr Čedomiru Čupiću iz Australije

BEOGRAD - Profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić potvrdio je danas da je dobio pretnje od neidentifikovane osobe iz Australilje. On je rekao je, prilikom otvaranja svoje pošte na Fakultetu, otvorio i pismo poslato avionom iz Australije, u kome je "video presudu kojom se osuđuje na smrt, kao i obrazloženje zbog čega".

Čupić je rekao da razlog za tu pretnju može da bude njegov intervju koji je dao 'Blicu' u martu pod nazivom "Premijer u Slobodanovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odelu".

"Tu sam naveo moje stavove vezane za državne razloge i viđenje Srbije, kuda ide i kako to vlast na neki način orjentiše", rekao je Čupić.

On je dodao da je u pismu s pretnjom navedeno da je mogući "lek" za ukidanje presude njegovo javno izvinjenje u narednih mesec dana.

Stranka G17 zatražila je od nadležnih organa da odmah reaguju povodom pretnji koje je dobio profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić, da otkriju počinioce i zaštite profesora njegovu porodicu.

"Nedopustivo je i veoma zabrinjavajuće da se u Srbiji, kao demokratskoj zemlji, na bilo koji način preti nekome zbog slobodno izrečenog stava. Država je dužna da zaštiti ličnu slobodu i bezbednost svakog građanina, kao i slobodu govora", ističe se u saopštenju G17 plus.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.