Presuda zbog regrutovanja boraca na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2016, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda zbog regrutovanja boraca na Kosovu

Sud na Kosovu osudio je danas jednog imama i šestoricu njegovih saradnika na do deset godina zatvora zbog regrutovanja boraca za Islamsku državu ili zbog toga što su se priključili toj grupi u Siriji od 2012. do 2014. godine.

Imam Zećirja Ćazimi osuđen je na desetogodišnju kaznu, a ostala šestorica na kazne od tri do osam godina zatvora, prenosi AFP.

"Sa namerom su pozivali druge osobe da počine ili učestvuju u terorističkim delima, učestvuju u aktivnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jedne terorističke grupe i nastoje da prikupe sredstva i materijalne resurse za to", kaže se u saopštenju suda.

Lokalni mediji prenose da je Ćazimi odgovoran za regrutovanje 11 boraca na Kosovu koji su se pridružili IS, od kojih su trojica poginula u Siriji.

Osuđeni su uhapšeni u avgustu i bili su u zatvoru sa velikim merama bezbednosti.

Tokom izricanja presude, antiteroristička policija čiji pripadnici su nosili šlemove i pancire, blokirala je prilaz zgradi suda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZATVOR Imam sa Kosova osuđen na 10 godina zbog regrutovanja za IS

Izvor: Blic, 20.Maj.2016

Sud na Kosovu osudio je danas jednog imama i šestoricu njegovih saradnika na do deset godina zatvora zbog regrutovanja boraca za Islamsku državu ili zbog toga što su se priključili toj grupi u Siriji od 2012. do 2014. godine...Hard-line imam suspected of recruiting for ISIS jailed for 10 years by...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.