Izvor: RTS, 29.Mar.2021, 16:38

Preševo, nijedna lista ne može da formira samostalno vlast

Prema prvim preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije u Preševu, nijedna od sedam lista ne može da formira vlast samostalno.
Od 38 odbornika u Skupštini opštine, 14 je pripalo Alternativi za promene, devet će imati Demokratska partija Albanaca, Partija za demokratsko delovanje sedam, Pokret za reforme pet, Demokratska unija Albanaca jednog.

Koalicija srpskih stranaka "Za budućnost Preševa" imaće dva odbornika u lokalnom parlamentu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Izlaznost je bila oko 40 odsto od gotovo 42.000 upisanih građana u birački spisak.
"Razlika je da su ove godine izašli više nego na prethodnim izborima, tu negde 16.000 i nešto, a na ove izbore je izašlo 18.252 birača. Svaka stranka ima različite rezultate, to je posle njihova stvar kako će da se dogovore da formiraju vlast", kaže Kenan Kamberi, predsednik Opštinske izborne komisije u Preševu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koaliciji oko naprednjaka više od dve trećine odborničkih mandata

Izvor: Danas, 29.Mar.2021

Prema preliminarnim podacima Opštinske izborne komisije, nakon nedeljenih lokalnih izbora u Kosjeriću, koalicija oko naprednjaka i dalje će biti na vlasti u tom gradu i imaće više od dve trećine odbornika u lokalnoj skupštini.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.