Preprodavci voća oštetili budžet za 700 hiljada evra

Izvor: Blic, 31.Jul.2013, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preprodavci voća oštetili budžet za 700 hiljada evra

U nastavku akcije beogradske policije na suzbijanju finasijskog kriminala, uhapšene su tri osobe, a za još četiri se intenzivno traga zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreska utaja i nedozvoljena trgovina. Oni su osumnjčeni da su utajom poreza ošrtetili budžet Srbije za ukupno 80 miliona dinara.

Uhapšeni su Olga (19) i Marko (26) Radenković iz Meljaka i Milan Gaćeša (26) iz Beograda, dok se intenzivno traga za Vladanom (26), Nikolom (27) i Nevenkom (49) Antonić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Beograda i Milanom Janićijevićem (20), direktorom privrednog društva "Ekolist" iz Niša.

Antonići, Radenkovići i Milan Gaćeša osumnjičeni su da su od aprila 2012. do juna 2013. bez ovlašćenja za bavljenje trgovinom nabavljali robu od poljoprivrednih proizvođača (trešnje, breskve, orahe i dr.) a potom istu prodavali brojnim privrednim društvima u ukupnom iznosu od 433 miliona dinara.

Društva su novac osumnjičenima uplaćivali na njihove lične račune, a oni nisu u zakonskom roku podneli prijave godišnjeg poreza na dohodak građana, čime su izbegli plaćanje poreza od 66 miliona dinara.

Janićijević je kao direktor privrednog društva "Ekolist" uplaćivao novac na tekuće račune preprodavcima, čime je takođe utajio porez od čak 13 miliona dinara.

Osumnjičeni su na opisan način izbegli plaćanje poreza u ukupnom iznosu od 80 miliona dinara (oko 700 hiljada evra), za koliko su i oštetili budžet Srbije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.