Preokret: Osnovati nacionalni agrarni savet

Izvor: S media, 18.Apr.2012, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret: "Osnovati nacionalni agrarni savet"

Kandidat koalicije "Preokret" za predsednika Srbije Čedomir Jovanović poručio je danas da će ta koalicija u prvih 100 dana rada nove vlade, ukoliko bude učestvovala u njoj, insistirati na formiranju nacionalnog saveta za poljoprivredu i odgovoru na pitanje šta Srbija želi da postigne u toj oblasti.

Nikolić: Saradnja sa svakim ko želi dobro Srbiji (VIDEO)

Tadić: Menjamo krvnu sliku privrede (VIDEO)

Jadranka: Boriću se za interes naroda
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"U prvih 100 dana vlade želimo da formulišemo instituciju Nacionalni savet za poljoprivredu, da počnemo ozbiljne razgovore u ovoj zemlji sa svima onima sa kojima se mora razgovarati kako bismo došli do odgovora na jednostavno pitanje - Šta Srbija hoće u poljoprivredi?, Kakve ciljeve postavlja? i Kako misli da do tih ciljeva dođe?", rekao je Jovanović u Gadžinom Hanu.

U tom savetu ne mogu da sede samo predstavnici jedne vlasti, istakao je lider LDP-a.

"Potreban je i ministar poljoprivrede u tom savetu, ali su potrebni svi oni koji su do sada isključivani iz formulisanja te agrarne politike, zbog čega nam je ona tako promenljiva i tako loša", napomenuo je Jovanović posle obilaska fabrike mleka i mlečnih proizvoda "Mlinpek - milk", saopšteno je iz Informativne službe "Preokreta".

Prema njegovim rečima, pored formiranja nacionalnog saveta za poljoprivredu, prioriteti u toj oblasti su zajednički rad na strategiji razvoja i istovremeno kandidovanje čitavog niza zakona koji treba da promene "ponižavajući odnos države prema agraru i preduzetnicima".

"Bez obzira da li govorimo o poreskoj reformi koja je nužna, da li govorimo o Zakonu o zadrugarstvu koji je nužan, da li govorimo o formulisanju i definisanju jasne i održive politike subvencija, koja će uspostaviti u Srbiji odnos između države i agrarnih proizvođača na istim onim osnovama u kojima je taj odnos u svakoj drugoj evropskoj zemlji u kojima mi imamo konkurenciju", rekao je Jovanović.

(S media. foto: istina.ldp.rs)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.