Preminuo pevač grupe Parni valjak Aki Rahimovski

Izvor: VOA, 22.Jan.2022, 15:59

Preminuo pevač grupe "Parni valjak" Aki Rahimovski

Grupa "Parni valjak" objavila je na Fejsbuku da je u 67. godini preminuo njihov pevač Aki Rahimovski. "Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas 22.01.2022, zauvek zaspao Aki Rahimovski", navedeno je u objavi na Fejsbuk stranici grupe. Vest o smti Rahimovskog propraćena je stihovima pesme "Za malo nježnosti". Rahimovski je rođen u Nišu 1955. godine, a kao tinejdžer je bio član nekoliko muzičkih grupa, podseća Fonet. "Parni valjak" je osnovao 1975. godine sa gitaristom i kompozitorom Huseinom Hasanefendićem - Husom, Juricom Pađenom, i u saradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom. Prvu postavu benda su, uz Rahimovskog, Hasanefendića i Pađena, činili Srećko Antonioli za bubnjevima i bas gitarista Zlatko Miksić Fuma. U bogatoj karijeri "Parni valjak" je objavio 17 studijskih albuma, 14 singlova, pet albuma snimanih uživo i četiri kompilacije.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Aki Rahimovski, muzika, Balkan: Preminuo pevač grupe Parni valjak u 67. godini

Izvor: B92, 22.Jan.2022

Rahimovski je preminuo u Novom Mestu u Sloveniji, pošto mu je pozlilo u subotu ujutru, potvrdio je njegov menadžer Damir Osredečki za portal 24 sata...Aleksandar Aki Rahimovski, pevač rok grupe Parni valjak preminuo je u 67. godini, potvrđeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici benda..."Za malo nježnosti,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.