Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2017, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo ozloglašeni masovni ubica Čarls Menson

KALIFORNIJA - Organizator niza jezivih ubistava u južnoj Kaliforniji krajem šezdesetih godina 20. vijeka Čarls Menson preminuo je u 83. godini života, saopštili su zvaničnici zatvora ove američke države.

Iz kalifornijskog Odjeljenja za korekcije i rehabilitaciju saopšteno je da je Menson umro prirodnom smrću kasno sinoć u okružnoj bolnici u Bejkersfildu u kalifornijskom okrugu Kern.

Menson je služio doživotnu kaznu u državnom zatvoru u Korkoranu zbog organizovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ubistva devet osoba, uključujući glumicu Šeron Tejt, koja je bila trudna.

Tužilac Vinsent Bugliozi je 1994. godine Mensona nazvao "metaforom za zlo", a "porodica njegovin mladih pratilaca", kako ih je Menson zvao, svojim djelima je ugrozila etiku "mira i ljubavi" kasnih 60-ih godina prošlog vijeka.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Preminuo Čarls Menson

Izvor: VOA, 20.Nov.2017

Čarls Menson, jedan od najozloglašenijih serijskih ubica u američkoj istoriji, preminuo je u nedelju u 83. godini, posle četiri i po decenije provedene u zatvoru.  Menson je za sedam ubistava u području Los Anđelesa 1971. godine osuđen na smrtnu kaznu, koja je kasnije preinačena u doživotnu....

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.