Preminuo Јovo Labus, v.d. generalnog direktora Srne

Izvor: Kurir, 27.Sep.2012, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Јovo Labus, v.d. generalnog direktora Srne

BANJALUKA - Jovo Labus, v. d. generalni direktor Novinske agencije Republike Srpske, preminuo je iznenada sinoć u 63. godini života.

Јovo Labus rođen je 1949. godine u ličkom selu Velika Popina, gde je završio i osnovnu školu. Gimnaziju je završio u Kninu, a potom Filozofski fakultet u Zadru, odsek Istorija i istorija umetnosti.

Nakon diplomiranja, Labus je kraće vreme radio kao profesor, posle čega je obavljao niz policijskih dužnosti, a rat u Hrvatskoj zatekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ga je na mestu višeg inspektora tadašnjeg SUP-a Rijeka.

Zbog ratnih dešavanja, Labus sa porodicom doseljava u Banjaluku, gde počinje raditi kao dopisnik Informativne agencije Republike Srpske Krajine – Iskra.

U Srni je zaposlen od 1995. godine, gde je obavljao razne novinarske i rukovodne dužnosti. Za generalnog direktora Srne imenovan je 2006. godine.

Mesto i vreme komemoracije i sahrane biće naknadno saopšteni.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo generalni direktor Srne

Izvor: BanjalukaLive.com, 27.Sep.2012

Generalni direktor Novinske agencije Republike Srpske Jovo Labus preminuo je iznenada sinoć u 63. godini života. Jovo Labus rođen je 1949. godine u ličkom selu Velika Popina, gdje je završio i osnovnu školu. Gimnaziju završava u Kninu, a potom Filozofski fakultet u Zadru, odsjek Istorija i istorija...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Umro direktor agencije Srna Jovo Labus

Izvor: Mondo, 27.Sep.2012

Generalni direktor Novinske agencije Republike Srpske (SRNA) Jovo Labus preminuo je iznenada u 63. godini...Labus rođen je 1949. godine u ličkom selu Velika Popina. Filozofski fakultet je završio u Zadru, odsek istorija i istorija umetnosti...Radio je kao profesor, a posle toga je obavljao i niz policijskih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.