Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jan.2024, 17:07

Preminuo legendarni jugoslovenski fudbaler

Prvog januara ujutru je iznenada u 73. godini preminuo legendarni fudbaler Hajduka iz Splita Mario Boljat. Rođen u Splitu 1951. godine stigao je kao univerzalac i do dresa reprezentacije Jugoslavije, a bio je jedinstven po tome što je pokrivao gotovo sva mesta na terenu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Odlazak splitskog Kalimera: Kako je iza leđa Marija Boljata izgubljena „Bitka za Beograd“

Izvor: Danas, 01.Jan.2024

U 73. godini je preminuo Mario Boljat, jedna od fudbalskih legendi Hajduka iz proslavljene generacije splitskih "bilih" koja je bila prvak Jugoslavije 1971, 1974, 1975. i 1979. i petostruki uzastopni osvajač Kupa maršala Tita (1972-1977; zbog promene vremenskog okvira takmičenja na jesen-proleće...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.