Izvor: Beta, 11.Nov.2018, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo jedan od osnivača NUNS-a Velimir Ćurgus Kazimir

Jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i direktor Medijskog arhiva Ebart Velimir Ćurgus Kazimir preminuo je večeras u Beogradu u 71. godini.Kako je saopštio NUNS, Velimir Ćurgus Kazimir je tokom novinarske karijere radio, izmedju ostalog, kao urednik i pokretač izdavaštva u Istraživačko - izdavačkom centru Omladine Srbije u Beogradu a potom i kao novinar i urednik kulturne rubrike u Politici od 1988. do 1996. godine.Bio je direktor Medijskog arhiva Ebart koji je osnovan 2000. godine i član Srpskog PEN centra od 1987. godine.Autor je desetak knjiga proze i eseja na temu kulture i kulturne politike a bavio se i slikarstvom i napisao dva  scenarija za kratke filmove. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo novinar, osnivača NUNS, Velimir Ćurgus Kazimir

Izvor: Mondo, 11.Nov.2018

Jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i direktor Medijskog arhiva Ebart Velimir Ćurgus Kazimir preminuo je večeras u Beogradu u 71. godini...Foto: Mondo/Goran Sivački..Kako je saopštio NUNS, Velimir Ćurgus Kazimir je tokom novinarske karijere radio, između ostalog, kao...

Nastavak na Mondo...

Preminuo Velimir Ćurgus Kazimir

Izvor: Danas, 11.Nov.2018

Novinar i književnik Velimir Ćurgus Kazimir (1948) preminuo je noćas u Beogradu. Bio je direktor je Medijskog arhiva Ebart koji je osnovan 2000. godine, saopštio je NUNS. Članak Preminuo Velimir Ćurgus Kazimir se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Preminuo Velimir Ćurgus Kazimir

Izvor: RTS, 12.Nov.2018, 16:40

Novinar i književnik Velimir Ćurgus Kazimir (1948) preminuo je juče u Beogradu. . Velimir Ćurgus Kazimir je bio direktor je Medijskog arhiva Ebart, koji je osnovan 2000. godine, podseća NUNS...Tokom novinarske karijere...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.