Preminuo ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Feb.2017, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin (VIDEO)

Vitalij Čurkin, koji je bio stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama od 2006. godine, preminuo je iznenada u Njujorku, prenelo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Čurkin je u sredu trebalo da napuni 65 godina.

Pre nego što je postavljen za ruskog predstavnika u UN u maju 2006. godine, ovaj diplomata je služio kao ambasador u Belgiji, Kanadi i bio je ambasador u NATO i u WEU (Zapadnoj Evropskoj uniji). >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Tokom ranih devedesetih bio je postavljen za specijalnog predstavnika ruskog predsednika u pregovorima u bivšoj Jugoslaviji.

- Svima nam je bio dragi kolega, duboko posvećen diplomata svoje zemlje i jedan od najboljih ljudi koje smo poznavali - rekao je jedan od zvaničnika UN.

Foto: AP/Tanjug

- Bio je neverovatna osoba, brilijantan, pametan, vešt diplomata - rekla je Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova. Ona je dodala da je njegova smrt "šokantna".

Vitalij Ivanovič Čurkin rođen je 21. februara 1952. godine. Tečno je govorio i mongolski, engleski i francuski jezik.

Najava da je Čurkin preminuo šokirala je sve na sednici UN. Usledio je i minut ćutanja u znak sećanja na diplomatu.

Shocking news to hear the passing away of Amb Vitaly Churkin. A brilliant ambassador who served his country & people. May he rest in peace. pic.twitter.com/pFodXqs5Qm

— @kamaNY (@kamapradipta) 20. фебруар 2017.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)


Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

"Još tražite oružje u Iraku?": Ovako je govorio Čurkin

Izvor: B92, 21.Feb.2017, 14:38

Moskva -- Bivši stalni ambasador Rusije pri UN Vitalij Čurkin koji je u ponedeljak preminuo u Njujorku žustro je odgovarao zapadnim diplomatama, piše RT...Zamenik ambasadora Vladimir Safronkov rekao je za AP da je Čurkinu u ponedeljak pozlilo u kancelariji u UN, nakon čega je prebačen u bolnicu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.