Preminuo Italijan koji se zapalio ispred parlamenta

Izvor: Kurir, 19.Avg.2012, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Italijan koji se zapalio ispred parlamenta

RIM - Italijan, koji se prošle sedmice zapalio ispred zgrade parlamenta u Rimu protestujući zbog nezaposlenosti,  preminuo je , saopštila je policija.

Antonio di Karlo (54) zapalio se ispred zgrade donjeg doma italijanskog parlamenta 11. avgusta.

Policija je ubrzo ugasila vatru i odvela ga u bolnicu, ali je u ovom incidentu 85 odsto njegovog tela pretrpelo opekotine, javio je Rojters.

Di Karlo je, nakon gubitka zaposlenja, godinama obavljao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << privremene poslove koji mu nisu obezbeđivali zaštitu ni beneficije.

Italija se suočava sa teškom ekonomskom krizom i sve višom stopom nezaposlenosti, uz sve veće poreske stope i smanjenja državne potrošnje koje uvodi vlada kako bi ograničila veliki javni dug.

Smrt Antonija di Karla samo je jedan u nizu slučajeva samoubistava koji su se u Italiji dogodili u poslednjih nekoliko meseci, a prouzrokovani su finansijskim problemima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.