Preminulo skoro 1.000 Francuza za dan, ukupno 13.197

Izvor: B92, 10.Apr.2020, 20:48

Preminulo skoro 1.000 Francuza za dan, ukupno 13.197

U Francuskoj je u protekla 24 časa od koronavirusa umrlo još 987 ljudi, među kojima i jedno dete, čime je ukupan broj umrlih porastao na 13.197.

Među umrlim u prethodnom danu njih 433 je umrlo u ustanovama za starije osobe ili za socijalnu negu, a 554 u bolnicama, rekao je generalni direktor za zdravstvo Žerom Salomon.

Među umrlim je i jedno 10-ogodišnje dete iz regiona Pariza kod koga je izgleda uzrok smrti višestruk, rekao je Salomon.

"Izgleda da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bilo više uzroka smrti iako je bila dijagnostifikovana infekcija kovida-19", rekao je Salomon na svojoj dnevnoj konferenciji za novinare.

U Francuskoj je do sada najmlađa osoba koja je preminula od koronavirusa bila tinejdžerka od 16 godina.

On je ipak ukazao na "mali tračak svetlosti", a to je manji broj prijema na intenzivnu negu, odnosno 62 pacijenata manje nego prethodnog dana. Na reanimaciji je sada 7.004 ljudi.

"Nagoveštava se vrlo visoki plato, sa epidemijom koja je i dalje vrlo dinamična, vrlo heterogena kada se govori o regionima, sa velikim brojem prijema zaraženih, i zato treba da ostanemo poptpuno pripravni i mobilisani", dodao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.