Preminula žena koja se polila benzinom i zapalila

Izvor: Politika, 23.Jul.2013, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula žena koja se polila benzinom i zapalila

Tridesetogodišnja M.P. kupila dve kantice benzina i upaljač neposredno pre samoubistva. – Građani koji su pokušali da pomognu svedoče da nesrećna žena dok je gorela nije ispustila ni glas. – Plamen je bio toliko jak da su izgorela i dva pancirna prsluka kojima su policajci pokušali da priguše vatru

Tridesetogodišnja M. P. koja se oko 11.20 časova polila benzinom i zapalila u Banjičkoj šumi, preko puta restorana „Kovač” u Bulevaru oslobođenja preminula je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << popodnevnim satima u Institutu za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj.

Kada je počela da gori, pritrčali su joj sugrađani koji su se nalazili u blizini, pokušavši da je ugase. U tom delu banjičke šume postoje fitnes sprave, pa je oko njih bio veći broj ljudi  i majki sa decom.

– Video sam plamen i prvo sam pomislio da nešto gori u šumi. Kada je buktinja počela da se pomera, sa užasom sam shvatio da gori čovek. Čudno mi je što pre toga ništa nisam čuo, ni krik ni jauk. Potrčao sam, ali je vatra već zahvatila ženinu odeću i obuću. Stravičan prizor, telo joj je bilo natečeno, nekoliko puta veće od normalnog. Počeo sam da nabacujem zemlju na nju, šljunak, prašinu, sve za šta sam pomislio da može da ugasi vatru – priča Lazar Gospavić, jedan od vežbača u fitnes parku. Njemu je u pomoć pritekao i Slavoljub Vasiljević,donoseći zemlju u šakama ne bi li bar prigušili plamen, kao i tri devojke, koje su se zatekle u parku. Vasiljević je telefonom pozvao policijsku patrolu, koja je u šumu stigla za dva minuta.

– Jedan od policajaca je iz službenog automobila doneo dva pancira, njima su pokrili ženu kako bi suzbili plamen. Vatra je bila toliko jaka da su i ti zaštitni prsluci izgoreli. Ipak, uspeli smo da ugasimo buktinju pre dolaska vatrogasaca, ali je ženi gotovo sva koža bila izgorelasvedoči Gospavić.

Kada je stigla Hitna pomoć, povređena žena je još davala znake života. Lekarima koji su je unosili u ambulantno vozilo pomagali su svi – policajci, vatrogasci i građani koji su prvi priskočili u pomoć.

Kako smo saznali, žena je na obližnjoj pumpi kupila dve kantice benzina i upaljač i stavila ih u torbu. Zaposleni tvrde da se po njoj videlo da je uznemirena, da nešto nije uredu.

Na mestu gde se polila benzinom i zapalila, ostao je upaljač, torba, kantice od benzina i plastična flašica. Lična dokumenta nisu pronađena.

B. Vasiljević

-------------------------------------------------

Vapaj očajnika

Broj samoubistava u Srbiji raste, ali i među njimapostoji „gradacija strahote”. Ovo koje se juče dogodilo u Banjičkoj šumi spada u najtamniji deo spektra –kaže Branka Kordić, klinički psiholog i direktor Centra za životne veštine.

– Teško je i zamisliti koliko je morao da bude očajan neko ko se odlučio da na ovakav način okonča život. Ovo je bio vapaj, javno demonstriranje očajanja – objašnjava Kordićeva.

Do prošle godine u Beogradu je postojala telefonska SOS linija, na kojoj su dežurali psiholozi, obučeni da kroz razgovor pomognu osobama sa samoubilačkim namerama. Zbog nedostatka novca, linija je ukinuta. Ostao je samo sajt.

objavljeno: 23.07.2013

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Žena se spalila na Banjici

Izvor: Večernje novosti, 24.Jul.2013, 01:15

MIRNA P. (30) u utorak u 10.53 časova, pred gomilom prolaznika i dece, polila se benzinom i zapalila u Banjičkoj šumi, da bi posle višečasovne borbe lekara da joj spasu život, preminula na odeljenju plastične hirurgije u Zvečanskoj. Ona je pre tragedije, oko 10 sati, otišla do obližnje "Lukoilove"...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.