Preminula ćerka Nelsona Mendele

Izvor: B92, 13.Jul.2020, 10:29

Preminula ćerka Nelsona Mendele

Johanesburg -- Zindzi Mandela, ćerka južnoafričkih lidera protiv aparthejda Nelsona i Vini Mandele, umrla je rano jutros u 59. godini

Ćerka čuvenog revolucionarnog vodje i državnika čijim je naporima okončan režim aparthejda u Južnoj Africi, preminula je u bolnici u Johanesburgu, prenela je državna televizija Južnoafričke Republike.

Ona je bila je ambasador Južne Afrike u Danskoj.

Zindzi je postala poznata medjunarodnoj javnosti 1985. godine kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Mandela odbio vladinu ponudu da osudi vojne aktivnosti Afričkog nacionalnog kongresa koji se borio protiv aparthejda, brutalne rasne diskriminacije i ugnjetavanja crnaca u Južnoj Africi, kako bi bio pušten iz zatvora.

Zindzi Mandela je na protestu, koji je emitovan širom sveta, pročitala njegovo pismo kojim je odbio ponudu tadašnje bele vlade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UMRLA ZINDZI MANDELA Ćerka Nelsona Mandele preminula u 59. godini

Izvor: Blic, 13.Jul.2020

Zindzi Mandela kćerka bivšeg predsednika Južnoafričke Republike i heroja oslobođenja od aparthejda Nelsona Mandele preminula je u 59. godini, saopšteno je iz vladajuće partije Afričkog nacionalnog kongresa (ANC).

Nastavak na Blic...

Preminula Zindzi Mendela, ćerka Nelsona Medele

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020

Zindzi Mendela, ćerka pokojnog Nelsona Mendele, predsednika Južne Afrike i svetski priznatog borca za demokratiju i oslobođenje Južne Afrike od aparthejda, preminula je u 59. godini, saopštio je predstavnik vladajućeg Afričkog nacionalnog kongresa, preneo je Rojters...Zindzi je postala poznata...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.