Premijerka Vam čestita Dan državnosti

Izvor: Mondo, 14.Feb.2018, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Vam čestita Dan državnosti

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je građanima 15. februar – Dan državnosti Srbije, istakavši da je evropska budućnost prioritet države.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Čestitam građanima Srbije Dan državnosti, ponosna na Sretenjski ustav, čijim su usvajanjem još 1835. godine postavljeni temelji moderne srpske države. Duh tog Ustava dao je osnov da gradimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << državu zasnovanu na vrednostima slobode, pravde i tolerancije, koje su važne za svako društvo koje želi da napreduje", navela je Ana Brnabić u čestitki.

Ona je kazala da je prioritet Srbije, sledeći te principe, evropska budućnost.

"Istrajni smo u rešavanju pitanja od državnog i nacionalnog interesa i posvećeni smo jačanju saradnje u regionu", kazala je premijerka.

Prema njenim rečima, podsećanjem na Prvi srpski ustanak, koji je otvorio put ka oslobođenju, Dan državnosti obeležava se i kao uspomena na slavne pretke.

"Njihovu viziju slobodne i moderne države mi danas živimo, svesni odgovornosti da moramo zajedno da je čuvamo", napisala je Ana Brnabić u čestitki.

Braća, duhovno bliska...PUTIN O SRBIJI!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana Brnabić čestitala građanima Dan državnosti Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas građanima 15. februar – Dan državnosti Srbije i istakla da je evropska budućnost prioritet..."Čestitam građanima Srbije Dan državnosti, ponosna na Sretenjski ustav, čijim su usvajanjem još 1835. godine postavljeni temelji moderne srpske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.