Premijerka Brnabić danas na sastanku Trilaterale: Sa svetskim moćnicima će REŠAVATI problem migracija

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2018, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Brnabić danas na sastanku Trilaterale: Sa svetskim moćnicima će REŠAVATI problem migracija

Trodnevni regionalni sastanak Trilateralne komisije, koji okuplja više od 200 uticajnih ljudi iz sveta politike i ekonomije, počeo je sinoć u Ljubljani, gde će danas govoriti i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. 

Brnabić će govoriti o načinima za rešavanje velikog problema migracija u Evropi, rekao je nakon svečanog otvaranja skupa član izvršnog komiteta i predsedavajući srpske grupe Jovan Kovačić.

Kovačić je rekao da će u fokusu tog 42. sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Trilateralne komisije pored migracija, biti i ekonomska budućnost Evrope, demokratija i međugranična saradnja.

Zvanicama se sinoć obratio i slovenački premijer Marjan Šarec, a za učesnike skupa predsednik Slovenije Borut Pahor je organizovao večeru.

Sastankom će predsedavati Žan-Klod Triše, bivši direktor Evropske centralne banke.

Trilateralna komisija slovi za "svetsku vladu u senci", a njeni članovi su aktuelni ili bivši funkcioneri, biznismeni, milioneri. Osnovao ju je Dejvid Rokfeler u cilju jačanja saradnje između Severne Amerike, zapadne Evrope i Japana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.