Premijera „Kanjoša Macedonovića” sutra u Budvi

Izvor: Politika, 07.Jul.2011, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera „Kanjoša Macedonovića” sutra u Budvi

BEOGRAD - Dramski ansambl Narodnog pozorišta izvešće sutra uveče u Budvi premijerno predstavu „Kanjoš Makedonović” po tekstu i u režiji Vide Ognjenović.

Predstava je koprodukcija festivala Grad teatar Budva i Narodnog pozorišta u Beogradu, gde će od jeseni biti na stalnom repertoaru.

Naslovnu ulogu igra Igor Đorđević.

Autorka je najavila da ovo neće biti rimejk njene postavke od pre četvrt veka (kada je glavni lik igrao Žarko Laušević), već >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << potpuno nova predstava.

Prema njenim rečima, tadašnja predstava bila je o Paštrovićima i sledila je tradicionalni, mitski nanos o Kanjošu koji je pobedio ne toliko hrabrošću i junaštvom, koliko mudrošću. „Ovoga puta, umesto idiličnog paštrovićkog društvenog pejzaža htela bih oštru, vrlo gorku i crnu predstavu o tome kako je mala sredina u suštini užasno dvolična i opaka. To je sredina koja usled svoje plemenske zatvorenosti preuveličava sopstvenu važnost i značaj”, objasnila je ona.

U velikom glumačkom ansamblu su Marko Baćević, Predrag Ejdus, Branislav Lečić, Aleksandar Đurica, Branko Vidaković, Pavle Jerinić, Branko Jerinić, Zoran Ćosić, Radovan Miljanić, Nebojša Kundačina i drugi.

Dramaturg je Božo Koprivica, scenograf Miodrag Tabački, kostimograf Ljiljana Dragović, kompozitor Zoran Erić.

Tanjug

objavljeno: 07.07.2011.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Premijera "Kanjoša Macedonovića" večeras u Budvi

Izvor: Glas javnosti, 08.Jul.2011, 07:01

BEOGRAD - Dramski ansambl Narodnog pozorišta izvešće večeras u Budvi premijerno predstavu "Kanjoš Macedonović" po tekstu i u režiji Vide Ognjenović. Predstava je koprodukcija festivala Grad teatar Budva i Narodnog pozorišta u Beogradu, gde će od jeseni biti na stalnom repertoaru...Naslovnu...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.