Premijer mora na sud - kasno uveo mere u Bergamu?

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 12:37

Premijer mora na sud - kasno uveo mere u Bergamu?

Rim -- Italijanski tužioci koji istražuju pravovremenost uvođenja karantina u Lombardiji na početku pandemije koronavirusa ispituju premijera Italije Đuzepea Kontea.

Tamošnji lekari i virusolozi rekli su da je dvonedeljno odlaganje uvođenja karantina u gradovima Alzano i Nembro omogućilo širenje virusa u pokrajni Bergamo, u Lombardiji, što je dovelo do porasta smrtnosti za 571 odsto u odnosu na broj umrlih u istom periodu u prethodnih pet godina.

Očekuje se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će, pored Kontea, biti ispitani i ministri zdravlja i unutrašnjih poslova.

Italija je prvi slučaj zaraze koronavirusom zabeležila 21. februara u provinciji Lodi u Lombardiji, a 10 gradova u toj regiji odmah je zatvoreno kako bi se sprečilo širenje virusa.

Alzano i Nembro prijavili su prve slučajeve dva dana kasnije, 23. februara, ali vlada ih nije stavila u karantin dve nedelje dok kretanje nije ograničeno u celoj Lombardiji 7. marta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.