Premijer Zimbabvea se oženio uprkos zabrani suda

Izvor: Blic, 16.Sep.2012, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Zimbabvea se oženio uprkos zabrani suda

Premijer Zimbabvea Morgan Čangiraj (60) oženio se Elizabetom Mačekom (35) uprkos zabrani suda zato što, po "običajnom pravu", već ima ženu.

Mladenci su razmenili burme u Harareu u skladu sa alternativnim, "običajnim pravom" koji dozvoljava poligamiju.

Njegova bivša ljubavnica Lokardija Tembo (39) tvrdi da se venčala sa premijerom prema "običajnom pravu". Njih dvoje u su novembru, navodno, imali tradicionalno venčanje, ali je on, ubrzo posle toga objavio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je njihova veza "nepovratno uništena". Tembo sada traži od premijera 15.000 dolara mesečno za izdržavanje.

Neki analitičari kažu da mu je sud zabranio drugi brak da bi ukaljao njegovo ime uoči predsedničkih izbora sledeće godine, jer je zakonom te zemlje predviđena monogamija. Protivkandidat Čangiraja biće aktuelni predsednik Robert Mugabe (88).

Drugi, međutim, kažu da je sam kriv za kontroverze oko venčanja zato što je bio u vezi sa velikim brojem žena od kada mu je supruga poginula u saobraćajnoj nesreći, ubrzo nakon što je postao premijer 2009. godine.

Povezane vesti: Zimbabve: Blokirali svadbu premijera jer je već oženjen

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Premijer Zimbabvea oženio se uprkos zabrani suda

Izvor: Telegraf.rs, 17.Sep.2012, 02:04

Morgan Čangiraj (60) venčao se sa Elizabetom Mačekom (35), iako prema "običajnom pravu" već ima ženu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.