Premeštaj po zakonu, zapelo kod ingerencija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2012, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premeštaj po zakonu, "zapelo" kod ingerencija

NOVI SAD -

Ljiljana Simonović, živi kod Beške, a radi u Novom Sadu kao profesor fizičkog u Osnovnoj školi "Prva vojvođanska brigada". Veliki problem za majku sa troje maloletne dece. Kao iz vedra neba, pojavilo se rešenje... Da zameni radno mesto sa kolegom iz beške škole "Braća Grujović", koji živi u Novom Sadu i, takođe, svakodnevno putuje na posao.

Logičan potez u kom naizgled dobijaju svi. Problem je, međutim, što u Srbiji 2 i 2 nisu uvek 4.

Takva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razmena je po Zakonu, tvrdi Ljiljana Simonović, a od nje bi, pritom, svi imali koristi.

Bio bi olakšan život njoj i njenom kolegi, a država bi uštedela novac za putne troškove.

Međutim, poslodavac, koji ima pravo odluke, rešio je da ne odobri transfer iz ličnih razloga.

Kako kaže direktor škole, Dušan Kosanović, Ljiljana je dobar radnik i treba da ostane u školi, a ne da na njeno mesto dođe neko u koga nema poverenja.

Ni načelnik Školske uprave Novi Sad Petar Viđikant, koji je u početku izrazio simpatije prema ideji, rekavši da bi to bio dobar primer za rešavanje na stotine sličnih problema, nije mogao da pomogne. Problem su, tvrdi, podeljene ingerencije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Načelnik prosvetne inspekcije: Škole mogu razmeniti nastavnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2012, 20:41

NOVI SAD -..Povodom slučaja nastavnice Ljiljane Simonović iz O. Š. "Prva vojvođanska brigada" koja tvrdi da joj je protivzakonito onemogućeno da zameni radno mesto sa kolegom iz Beške oglasio se i načelnik pokrajinske prosvetne inspekcije Dragan Grahovac...On kaže da je u pitanju nesporazum,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.