Prelomio: Sebastijan Kurc najavio kraj koalicije sa FPO

Izvor: B92, 18.Maj.2019, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prelomio: Sebastijan Kurc najavio kraj koalicije sa FPO

Austrijski kancelar i lider Narodne partije (OVP) Sebastijan Kurc prelomio je i namerava da objavi kraj koalicije s desničarskom Slobodarskom partijom (FPO).

TV "Oe24", pozivajući se na krugove u OVP, navodi da je apsolutna većina članova Predsedništva stranke, kao i Kurc, za prekid saradnje sa FPO.

Kurc nema više poverenje u koalicionog partnera, navodi televizija, dodajući da će to saopštiti i danas tokom dana.

Ova informacija je objavljena u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok su Kurc i lider FPO Hajnc Kristijan Štrahe razgovarali u sedištu vlade o video snimku koji se se sinoć pojavio u javnosti, a na kojem se vidi kako lider FPO nudi navodnoj nećaki jednog ruskog milijardera državne poslove u zamenu za finansijsku podršku njegove stranke u julu 2017.godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TV "Oe24": OVP prelomila – neće dalje sa FPO

Izvor: RTS, 18.Maj.2019

Austrijski kancelar i lider Narodne partije (OVP) Sebastijan Kurc prelomio je i namerava da objavi kraj koalicije s desničarskom Slobodarskom partijom (FPO), tvrdi bečka TV "Oe24". . Bečka Oe24Ta pozivajući se na krugove...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.