Prekinuta sednica zbog nedostatka kvoruma

Izvor: Kurir, 07.Jun.2012, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuta sednica zbog nedostatka kvoruma

Sednici prisustvovalo 18 odbornika iz Partije za demokratsko delovanje, Pokreta za demokratski progres i Demokratske unije Albanaca, kao i dva odbornika Srpske napredne stranke

BUJANOVAC - Konstitutivna sednica Skupštine opštine Bujanovac, koju je zakazao aktuelni predsednik Jonuz Musliju, prekinuta je danas, samo posle pola sata rada, zbog nedostatka kvoruma.

"Kako imamo 20 prisutnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odbornika, a za kvorum je potreban 21, danas nemamo uslove za rad i odlučivanje. Ovu sednicu ćemo nastaviti kada se za to stvore uslovi", rekao je najstariji prisutni odbornik Sali Saliju.

Sednici je prisustvovalo 18 odbornika iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), Pokreta za demokratski progres (PDP) i Demokratske unije Albanaca (DUA), kao i dva odbornika Srpske napredne stranke.

Musliju je rekao da su u Bujanovcu 6. maja održani demokratski izbori, a da je ova koalicija imala nameru da volju građana pretvori u lokalnu vlast.

"Žao nam je što u tome nismo uspeli, ali ćemo u nastavku pomoći svima onima koji žele da građanima Bujanovca omoguće kvalitetan način života", rekao je Musliju.

I aktuelni predsednik opštine Šaip Kamberi rekao da će ova koalicija poštovati demokratsku volju građana, a ako neko ima većinu, koalicija mu neće smetati da formira vlast.

"U daljem radu postupaćemo u skladu sa osnovnim načelima demokratije - poštovaćemo zakon većine, a kako će funkcionisati opština moraće da brinu oni koji formiraju vlast", rekao je Kamberi.

U Bujanovcu je za sutra zakazana druga konstitutivna sednica Skupštine opštine koju je zakazao najstariji aktuelni odbornik Stojanča Arsić.

On je ranije rekao da Musliu nije zakazao sednicu u zakonskom roku, odnosno 15 dana po saopštavanju konačnih rezultata izbora, a da bi se izbegla opstrukcija vlasti, kao najstariji odbornik shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu skupštine opštine, zakazao konstitutivnu sednicu.

"Demokratska stranka (DS) Nagipa Arifija sa 12 odbornika, grupa građana kojoj sam ja na čelu sa pet i "Srpska lista za bolji Bujanovac" sa četiri odbornika sutra će formirati lokalnu vlast u Bujanovcu", rekao je dr Arsić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.