Prekinut saobraćaj na barskoj pruzi zbog odrona FOTO

Izvor: B92, 10.Dec.2021, 19:15

Prekinut saobraćaj na barskoj pruzi zbog odrona FOTO

Železnički saobraćaj na deonici između železničkih stanica Zlatibor i Jablanica, na delu barske pruge Užice – Prijepolje, u prekidu je od noćas zbog odrona.

Odron je oštetio prugu i kontaktnu mrežu.

Prilikom ovog odrona nije bilo povređenih osoba.

Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" su od noćas na terenu i rade na uklanjanju odrona i popravljanju železničke infrastrukture, kako bi što pre bili stvoreni uslovi za ponovno uspostavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saobraćaja na ovom delu barske pruge.

Za raščišćavanje odrona neophodno je angažovanje mehanizacije, ali je ovaj deo barske pruge izuzetno nepristupačan.

Za putnike večernjih vozova koji saobraćaju između Beograda i Bara, železnička kompanija "Srbija Voz" organizovala je autobuski prevoz na relaciji Užice – Prijepolje – Užice.

"Srbija Voz“ će organizovati autobuski prevoz od Užica do Prijepolja Teretne i za putnike putničkog voza koji u 15.38 sati polazi iz Beograd Centra za Prijepolje Teretnu, ali zbog odrona saobraća samo do Užica.

Ostali putnički vozovi koji po redu vožnje saobraćaju između Užica i Prijepolja biće otkazani do raščišćavanja pruge i ponovne normalizacije železničkog saobraćaja.

Železnički saobraćaj između Beograda i Užica redovno se i nesmetano odvija.

Dežurne ekipe "Infrastrukture železnice Srbije" na terenu uložu maksimalne napore kako bi deo barske pruge između Zlatibora i Jablanice bio što pre raščićne i osposobljen za saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.