Prekinut prenos Makronove posete groblju zbog antisemitzma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut prenos Makronove posete groblju zbog antisemitzma

Francuski TV kanal Frans 3 saopštio je danas da je bio prisiljen da prekine "živi" prenos sa oskrnavljenog jevrejskog groblja na istoku Francuske, a razlog su antisemitski komentari.

Frans 3 je uživo prenosila u utorak posetu francuskog predsednika Emanuela Makrona groblju u selu Kacenhem, gde je oskrnavljeno 90 grobova nakon što su po njima iscrtane "svastike" i antisemitski natpisi, ali su se tokom prenosa čule eksplicitne pretnje smrću, otvoreno antisemitske i rasističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poruke, uključujući "Hajl Hitler", "prljavi Jevrejin" ili "prljavi Jevreji", preneo je Rojters.

Komentari su bili adresirani na Emanuela Makrona i predstavnike jevrejske zajednice, naveo je kanal u saopštenju u kojem objašnjava svoju odluku.

Napad na groblje je poslednji u nizu koji se događaju unazad nekoliko nedelja širom Francuske, a koji su uznemirili jevrejsku zajednicu i podstakli na pozive za oštrije sprovođenje zakona protiv odgovornih.

Tokom posete groblju, Makron je razgovarao sa članovima lokalne zajednice i obećao je oštriji stav.

"Ko god da je to uradio, nije vredan Francuske Republike i biće kažnjen. Mi ćemo preduzeti akcije, primenićemo zakon i kaznićemo ih", poručio je Makron.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.