Prekinut avio saobraćaj na kratko u zoni SMATSA

Izvor: Studio B, 04.Apr.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut avio saobraćaj na kratko u zoni SMATSA

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) primetila je potencijalni problem sa softverom, do koga ipak nije došlo, ali je iz preventivnih razloga, prekinula poletanja i sletanja svih putničkih aviona

Portparol SMATSA Srđan Predojević  je Tanjugu rekao da je normalizacija saobraćaja uspostavljena i da su već sada dozvoljena poletanja i sletanja aviona.

 

"U trenutku kada smo primetili potencijalni problem sa softverom, avioni koji su bili u vazduhu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su usmereni ka drugim provajderima u regionu, pa nijednog trenutak bezbednost nije bila ugrožena, jer se ta procedura i primenjuje upravo iz tih razloga, u direktnoj komunikaciji sa Jurokontrolom iz Brisela, čija smo mi punopravna članica", naglasio je Predojević.

On je dodao da se očekuje poptuna normalizacija saobraćaja tokom večeri.

"Ovo je uobičajena situacija i događa se svima, predvideli smo blagovremeno da će možda doći do problema sa softverom i za svaki slučaj smo preusmerili one avione koji su bili u vazduhu i prekinuli saobraćaj za one na zemlji", rekao je Predojević.

 

 

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore: Prekinut avio saobraćaj na kratko

Izvor: Blic, 04.Apr.2015

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) primetila je potencijalni problem sa softverom, do koga ipak nije došlo, ali je iz preventivnih razloga, u koordinaciji sa Evropskom organizacijom za bezbednost vazdušne navigacije - Jurokontrol (Eurocontrol) iz Brisela, prekinula poletanja i sletanja svih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.