Predstavnici RIK i OEBS/ODIHR razgovarali o toku izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 16:03

Predstavnici RIK i OEBS/ODIHR razgovarali o toku izbora

Predstavnici Republičke izborne komisije i Specijalne misije za procenu izbora OEBS/ODIHR razgovarali su danas u Narodnoj skupštini o nastavku izbornog procesa i izrazili nadu da će saradnja ostvarena u prethodnim izbornim procesima biti nastavljena, saopštila je RIK.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević obavestio je predstavnike OEBS/ODIHR o dosadašnjem toku izbornog procesa, o prekidu izbornog procesa zbog uvođenja vanrednog stanja usled pandemije KOVID19, kao i o izbornim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aktivnostima koje slede.

Predstavnici OEBS/ODIHR informisani su o svim preporukama OEBS/ODIHR koje je RIK implementirao i u ovom izbornom procesu.

Ambasadorka Specijalne misije za procenu izbora OEBS/ODIHR Ursula Jozefa Gacek navela je da je ovo prva misija ODIHR koja se organizuje nakon izbijanja pandemije KOVID19 i da će misija pratiti aktivnosti u vezi sa registracijom birača, proglašenjem izbornih lista, medija, što je i do sada bila praksa.

Pored toga pratiće mere državnih organa koje se odnose na sprečavanje širenja KOVID19.

Ambasadorka je izrazila zadovoljstvo zbog primene preporuka ODIHR sa prethodnih izbora.

Sastanku su prisustvovali i sekretar RIK Srđan Smiljanić, zamenik sekretara RIK Branko Marinković, a u ime Republičkog zavoda za statistiku Vladimir Šutić.

Iz Specijalne misije za procenu izbora OEBS/ODIHR, na sastanku su bili i zamenik šefa Misije Stefan Kraus, izborni analitičar Marsel Nađ, analitičar za registraciju birača Goran Petrov, pravni analitičar Elizabet Karajianidu, zamenik šefa Odeljenja za izbore ODIHR Ulvi Akhundlu i ODIHR savetnik za izbore Ksenija Dašudsina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OEBS otvorio Specijalnu misiju za procenu sprovodjenja izbora u Srbiji

Izvor: Beta, 08.Jun.2020

Kancelarija OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) otvorila je danas Specijalnu misiju za procenu sprovodjenja izbora (SEAM) za predstojeće parlamentarne izbore u Srbiji.Misiju, uspostavljenu posle zvaničnog poziva od državnih organa Srbije, predvodi ambasadorka Ursula Gacek iz Poljske,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.